DE MEEST EXCLUSIEVE IN ZIJN SOORT.

 Met zijn onmiskenbare verschijning is de MINI Clubman de gentleman onder de MINI modellen. Liefhebbers van de unieke carrosserievorm en de kenmerkende achterdeuren kunnen binnenkort de MINI Clubman bestellen in de unieke uitvoering: ’Final Edition’. Als speciale Final Edition is hij met een Cooper én Cooper S motorisering leverbaar in de carrosseriekleuren Nanuq White, Enigmatic Black en Melting Silver III. Met charismatische details in de kleur Shimmer Copper verwijst deze limited edition naar de designhistorie van het uitzonderlijke model. De omlijsting van de grille en de bovenrand van de dwarsbalk in de grille hebben deze kleur, net als de side scuttles. Het grafische patroon van de 18” lichtmetalen wielen in Final Edition Spoke 2-tone-design, is uitgevoerd in een heldere lak met Shimmer Copper tint, wat zorgt voor een elegante glans en diepte.

1.969 EXEMPLAREN.

De 1.969 exemplaren van de MINI Clubman Final Edition worden vanaf juli 2023 geproduceerd – waarvan er dertig voor Nederland bestemd zijn. Vanaf heden kunnen geïnteresseerden hem reserveren bij de MINI dealer en na de zomer van 2023 kunnen MINI fans deze uitzonderlijke gentleman daar ook ontmoeten. De prijzen en definitieve uitrusting worden begin juni 2023 bekend gemaakt.

ICONISCHE SHOOTING BRAKE-CONCEPT.

Langs de onderrand van de portieren accentueren kenmerkende smalle lijnen de langgerekte carrosserie van het iconische shooting brake-concept. Deze lijnen zijn ook te zien rechts op de motorkap en de achterdeuren. Een elegant en glanzend ‘Final Edition’-opschrift maakt de speciale uitvoering duidelijk, net als de ‘1 of 1.969’-badge op de C-stijlen. De Union Jack-achterlichten verwijzen naar de Britse oorsprong van de MINI Clubman.

INTERIEUR.

Het interieur van de MINI Clubman Final Edition benadrukt de exclusiviteit van de gelimiteerde speciale editie. Zo zijn de instaplijsten voorzien van een modelspecifiek ‘Final Edition’-opschrift, dat ook terugkomt op de onderste spaak van het comfortabele, met Nappaleer beklede sportstuur. De net zo comfortabele, met leer beklede MINI Yours sportstoelen en ingenaaid Final Edition-logo zijn uitgevoerd in Dark Maroon. Inzetstukken van antracietkleurige piqué-stof en blauwe stiksels zorgen voor een stijlvol contrast. MINI gebruikte deze stoelen eerder in de exclusieve MINI 60 Years Edition. Optioneel is de MINI Clubman Final Edition leverbaar met MINI Yours Leer Carbon Black sportstoelen.

DI23_000128836.jpg

DI23_000128834.jpg

DI23_000128801.jpg

DI23_000128804.jpg

DI23_000128818.png

FINAL EDITION COCKPIT.

In de cockpit trekt de donkere uitvoering van het dashboard direct de aandacht, harmonieus aangevuld met sierlijsten in mat Sage Green Dark en de modelspecifieke kleur Shimmer Copper. Bij de voorpassagier herinnert een ‘1 of 1.969’-badge nog eens aan de exclusiviteit van de MINI Clubman Final Edition. Een vergelijkbare badge is ook te vinden op de Velours vloermatten. De behuizing van de MINI Clubman Final Edition-autosleutel is tevens voorzien van een grafische belettering in 3D print.

FINAL EDITION OPTIES.

De MINI Clubman Final Edition wordt standaard geleverd met alle opties, zoals het MINI Navigatiesysteem met 8,8-inch touchscreen in het centrale instrumentarium, de MINI Online digitale services, Remote Services, Smartphone Integratie voor Apple CarPlay en andere apps die via de auto bediend kunnen worden. De nieuwste generatie van het MINI besturingssysteem is geoptimaliseerd voor snelle en intuïtieve bediening van voertuigfuncties, audio, communicatie, navigatie en andere apps.

Het brandstofverbruik van de MINI Cooper S Clubman automaat bedraagt gemiddeld 6,7–6,3 l/100 km en de CO2 emissie gemiddeld 152–144 g/km. Het brandstofverbruik van de MINI Cooper Clubman automaat bedraagt gemiddeld 6,2–6,0 l/100 km en de CO2 emissie gemiddeld 141–136 g/km. Deze waarden zijn vastgesteld volgens de WLTP cyclus. Alle cijfers met betrekking tot prestaties, verbruik en emissies zijn voorlopige cijfers.

**Deze website is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Typefouten onder voorbehoud. Getoonde afbeeldingen kunnen afwijken van de standaarduitvoering.